Reverse Engineering RET Homepage RET Members Reverse Engineering Projects Reverse Engineering Papers Reversing Challenges Reverser Tools RET Re-Search Engine Reverse Engineering Forum Reverse Engineering Links

Go Back   Reverse Engineering Team Board > Reverse Engineering Board > Reverse Code Engineering
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-19-2011, 09:25 PM
mjones5454 mjones5454 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Default Wibu Dongle Codemeter

hi

i have a wibu dongle emulator..it works fine in windows xp 32 and 64bit..however, when trying to install the emu in windows 7 64bit (vmware) the dongle driver does not install..

the files in the folder are:

wibuvd.sys
.inf file
devmgr.exe
.bat files to install the emu

i honestly think the devmgr.exe file does not work correctly in windows 7..i could be wrong.

any help is greatly appreciated. thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 06-20-2011, 01:21 AM
BfoX BfoX is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,236
Send a message via ICQ to BfoX Send a message via MSN to BfoX Send a message via Yahoo to BfoX
Default

driver signing problem
__________________
... Either you work well or you work much ....
Reply With Quote
  #3  
Old 06-20-2011, 04:21 AM
woxiwox woxiwox is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 137
Default

upload software and emulator send me pm I will help you

Last edited by Git : 06-20-2011 at 07:20 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-20-2011, 11:58 AM
mjones5454 mjones5454 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Default

thanks you for the replies..bfox, the problem is not driver signing, since the emu will not even start..nothing happens when i run install.bat..

any other suggestions?
Reply With Quote
  #5  
Old 06-20-2011, 12:27 PM
Tyrus Tyrus is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 60
Default

mjones5454
need to use another devcon.exe and then solve problem with the driver signing

Last edited by Tyrus : 06-20-2011 at 12:31 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-20-2011, 01:12 PM
pivasik pivasik is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 305
Default

If emulator works in WinXP 64 the problem is not with devcon.
May be it detects virtual environment?
__________________
Want something for free - do it by yourself!
Have a problem - ask Google before post.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-20-2011, 02:23 PM
Lomex Lomex is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 139
Default

Maybe this helps.

Add this in the first line of your install.bat

cd /d %~dp0

Like Pivasik already wrote, if you can install it on WinXP 64 Bit, it should work also on Windows 7 - 64 Bit. I think to be sure, you need to install it on a real W7 and not via VMWare.

Last edited by Lomex : 06-20-2011 at 02:29 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-20-2011, 02:44 PM
BfoX BfoX is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,236
Send a message via ICQ to BfoX Send a message via MSN to BfoX Send a message via Yahoo to BfoX
Default

imho, wibuvd.sys is vmprotected
__________________
... Either you work well or you work much ....
Reply With Quote
  #9  
Old 06-20-2011, 04:41 PM
pivasik pivasik is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 305
Default

Send .sys file in PC and I will reply what may be a problem.
__________________
Want something for free - do it by yourself!
Have a problem - ask Google before post.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-21-2011, 10:36 PM
mjones5454 mjones5454 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Default

Thanks fo the replies and suggestions..and offers to help.

I have used the Devcon for 64bit and still the drivers wont install..nothing happens when running install.bat in win7

i tried the suggestion Lomex..still nothing.

I will try to install the emulator in non-vm environment and report the result.

one thing to note the wibuvd.sys file is 1.5MB big..is this normal?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.