Reverse Engineering RET Homepage RET Members Reverse Engineering Projects Reverse Engineering Papers Reversing Challenges Reverser Tools RET Re-Search Engine Reverse Engineering Forum Reverse Engineering Links

Go Back   Reverse Engineering Team Board > Reverse Engineering Board > Reverse Code Engineering
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-15-2009, 12:15 PM
pxl pxl is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
Send a message via Yahoo to pxl
Default HASP HL "Feature not found."

Hello,

I want to unpack a HASP HL envelope protected exe. I dumped the Demo Dongle and installed it with vusb Emul.
When I run the exe I get:
---------------------------
HASP HL Protection System
---------------------------
Error 31: Feature not found
---------------------------
OK
---------------------------

From the FAQ of Aladdin I found the following:
Answer: This error means the license for this protected application has not been written to the key. To correct, you must submit an order with the corresponding feature. The link between the protection and the license is the feature ID. The feature ID on the key needs a valid license.

My question: Is it possible to unpack the exe with this message or does the app has to start at least?

THX

cheers
pxl
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2009, 03:02 PM
TORO TORO is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 53
Send a message via ICQ to TORO Send a message via MSN to TORO Send a message via Yahoo to TORO
Default

the answer of your question is yes, possible
but i think you need to know how, and its answer is you have to extend trial period in dongle memory.

Last edited by TORO : 02-15-2009 at 03:04 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2009, 03:15 PM
pxl pxl is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
Send a message via Yahoo to pxl
Default

Quote:
Originally Posted by TORO View Post
the answer of your question is yes, possible
but i think you need to know how, and its answer is you have to extend trial period in dongle memory.
1.) Is trial period extension in the reg-file possible? I only have the hasp.dmp and hhl_mem.dmp.

2.) If I had the original dongle, would it be possible to change the trial period in the dongle? Can HASPEDIT do this job? However, I believe I need to know the passwords :-(

Last edited by pxl : 02-15-2009 at 04:46 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2009, 03:19 AM
nodongle nodongle is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 299
Default

Quote:
Originally Posted by pxl View Post
1.) Is trial period extension in the reg-file possible? I only have the hasp.dmp and hhl_mem.dmp.

2.) If I had the original dongle, would it be possible to change the trial period in the dongle? Can HASPEDIT do this job? However, I believe I need to know the passwords :-(
1. You can easily enable feature or remove trial period in emulator.

2. Haspedit is tool for HASP3/4 generation.
You need install VendorTools for HASP HL/SRM generation.
With Toolbox tool you can try rewrite license memory.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2009, 06:51 AM
smithjsmi smithjsmi is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 64
Default Toro

Quote:
Originally Posted by TORO View Post
the answer of your question is yes, possible
but i think you need to know how, and its answer is you have to extend trial period in dongle memory.
I get the (00000000
0100A1B2C3D4E5FA1B2C3D4E5FA1B2C3D4E51F332354678965 123254665761110100A1B2C3D4E5FA1B2C3D4E5FA1B2C3D4E5 1F332354678965123254665761110100A1B2C3D4E5FA1B2C3D 4E5FA1B2C3D4E51F332354678965123254665761110100A1B2 C3D4E5FA1B2C3D4E5FA1B2C3D4E51F33235467896512325466 5761110100A1B2C3D4E5FA1B2C3D4E5FA1B2C3D4E51F332354 678965123254665761110100A1B2C3D4E5FA1B2C3D4E5FA1B2 C3D4E51F332354678965123254665761110100A1B2C3D4E5FA 1B2C3D4E5FA1B2C3D4E51F3323546789651232546657611101 00A1B2C3D4E5FA1B2C3D4E5FA1B2C3D4E51F33235467896512 3254665761110100A1B2C3D4E5FA1B2C3D4E5FA1B2C3D4E51F 332354678965123254665761110100A1B2C3D4E5FA1B2C3D4E 5FA1B2C3D4E51F33235467896512325466576111)

iF i GET
THIS PAIR FROM SOFTWARE DMP SECTION
0100A1B2C3D4E5FA1B2C3D4E5FA1B2C3D4E51F3323546789651232 5466576111

AND SOFTWARE GIVE THE QUESTION CODE IN LOG THIS TYPE
FFFFA1B2C3D4E5FA1B2C3D4E5FA1B2C3D4E51F3323546789651232 5466576111


THEN HOW TO POSSIBLE I CALCULATE IT BOLD AREA BECAUSE PAIRS IS TOO MUCH BIG.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-16-2009, 03:46 PM
pxl pxl is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
Send a message via Yahoo to pxl
Default

Thanks for help.

What indicates the time limit in the reg-file?
Code:
"SN"=dword:3B47A2F4
"Type"=dword:000000EA
"Memory"=dword:00000001
"SecTable"=hex:5F,F0,EC,E0,9B,B0,A8,A0
"NetMemory"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,01,00
"Option"=hex:00,01,02,4A,1F,01,0F,01,09,01,0E,19,2A,00
"Data"=hex:\
00,53,48,55,42,48,41,4E,4B,41,52,00,00,00,00,00,\
00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,00,00,00,00,FF,FF,FF,FF,\
FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,\
FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,\
FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,FF,\
57,42,50,54,06,00,00,00,10,00,00,00,00,00,99,6B,\
00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
"ColumnMask"=dword:000000FB
According to the information on the forum changing the .dmp is not possible.

Info from the hasp dev.guide:
HASP HL Time contains 4KB of
secured read/write memory and a unique ID number. HASP HL
Time supports up to 104 licenses - it reserves 8 licenses for
setting expiration dates.

Last edited by pxl : 02-16-2009 at 04:14 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-04-2011, 12:18 AM
geophylika geophylika is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: China
Posts: 77
Default

what can i do with my regfile?
i have same question,"feature not found"
Reply With Quote
  #8  
Old 06-04-2011, 05:31 AM
woxiwox woxiwox is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 137
Default

fetaure not found because u are use wrong dongle ( old version dongle ) you can do add new fetaures but first you must know fetaures ID

Last edited by woxiwox : 06-04-2011 at 05:33 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-05-2011, 07:52 AM
geophylika geophylika is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: China
Posts: 77
Default

how can i got feature id?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.